ΠΩΣ ΘΑ ΒΡΩ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΑ;

Σας δίνουμε μερικές ιδέες. Θα χαρούμε να μάθουμε και τις δικές σας!

  1. Οργανώστε με τη βοήθεια και της χορωδίας του σχολείου ή των μαθητών που παίζουν μουσικά όργανα μια βραδιά μουσικής στο σχολείο βάζοντας κι ένα μικρό εισιτήριο για τους γονείς, ώστε να συγκεντρώσετε χρήματα για την αγορά βιβλίων. Το ίδιο θα μπορούσατε να κάνετε και με μια θεατρική παράσταση.
  2. Παζάρι παλιών παιχνιδιών ή αντικειμένων που έφτιαξαν τα ίδια τα παιδιά στο σπίτι και θα τα πουλήσουν στο σχολείο. Με τα χρήματα που θα συγκεντρώσετε επισκεφθείτε με τους μαθητές σας ένα  βιβλιοπωλείο και αγοράστε βιβλία.
  3. Δημιουργήστε μια Λίστα Βιβλίων. Συζητήστε με τους μαθητές σας τις πρώτες εβδομάδες της σχολικής χρονιάς για τη δημιουργία της βιβλιοθήκης. Αφού αποφασιστεί, ανακοινώστε το στους γονείς με μια χαριτωμένη πρόσκληση και μια Λίστα Βιβλίων. Προσκαλέστε τους γονείς στην τάξη παρακαλώντας τους να σας «δωρίσουν» ένα από τα βιβλία, το οποίο θα το φέρουν οι ίδιοι στο σχολείο.
  4. Ζητήστε ένα βιβλίο από κάθε μαθητή μαζί με τον υπόλοιπο εξοπλισμό στην αρχή της χρονιάς (μόνο στην περίπτωση που γνωρίζετε τους μαθητές σας από την προηγούμενη χρονιά).

 

ΤΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ!

Να βγάλετε φωτοτυπίες τα βιβλία που σας αρέσουν (εκτός από το ότι είναι παράνομο, δίνουμε στα παιδιά ένα βιβλίο «αναλώσιμο» και που σε καμία περίπτωση δε συγκρίνεται με το χρωματιστό, ζωντανό βιβλίο).

Να ζητήσετε από κάποιον εκδότη να σας χαρίσει όποια βιβλία θέλει εκείνος (όχι μόνο χάνετε τη δυνατότητα επιλογής, αλλά είναι πιθανόν να σας δώσει ό,τι δεν πουλήθηκε.)